Trendikkäitä kakkuja kansalaisopiston kurssilla – Kirsin Kakut
Kirsin Kakut

Trendikkäitä kakkuja kansalaisopiston kurssilla

Valmiit kakut juuri ennen maistelua.

Oppia saadakseni olen osallistunut muutamalle Kuopion Kansalaisopiston kurssille. Pari vuotta sitten kävin opettelemassa koristeiden tekoa, viime syksynä opin tekemään ruisleipää ja nyt kävin hakemassa vinkkejä kotitalousopettaja Merja Lonkilan vetämältä Trendikkäitä kakkuja -kurssilta. Nämä kurssit ovat olleet mukavia siinäkin mielessä, että vievät vain pari iltaa ja mukaan saa vihkosellisen ohjeita kotona kokeiltavaksi. Hyödyntäkää siis ihmeessä kansalaisopistojanne!

Merja Lonkila

Tällä Merjan kurssilla tehtiin pareittain seitsemän erilaista kakkua, joiden reseptit olivat Merjan suunnittelemia. Syntyi ylioppilasjuhliin sopiva moussekakku (reunoilta korkea keksipohja, parin sentin kerros mansikka-raparperikiisseliä ja päälle valkosuklaatäyte, lippa Kick-patukasta), lakka-valkosuklaakakku, minttusuklaakakku vaahtokarkkimassakuorrutteella, pavlova lemon curdilla, kahden suklaan juustokakku ja kookosjuustokakku. Minä tein parini Heidin kanssa sydämen muotoisen kakun, jossa oli sienikakkupohja mansikka- ja mascarponemousseilla. Kuorrute tehtiin sulattamalla 600 g fudge-karkkeja ja 1/2 dl kuohukermaa. Massa kovettui yön jääkaapissa ja oli seuraavana päivänä valmis kaulittavaksi.

Parini Heidin ja minun tuotos.

Jenga-Jengalan Anne ja Minna.

Kurssilla olivat oppia saamassa myös lastenjuhlia Kuopion seudulla järjestävät Anne ja Minna. Käykääpä tutkimassa heidän tarjontaansa http://www.jenga-jengala.fi, jos kaipaatte jotakin uutta lasten juhliin.

I

Tyytyväiset kurssilaiset kakkujen valmistuttua.

Kiitos Merjalle ja kanssaopiskelijoille!