Sitruunainen mustikkajogurttikakku

Pakastimessa lojuu vielä monta rasiallista viimekesäisiä marjoja, joten niistä on aika päästä eroon ennen kuin uusille pitää löytyä tilaa. Kuulostaako tutulta?

Mustikkakakun ohje löytyi jo aiemminkin mainitsemastani kirjasta Bake Me a Cake as Fast as You Can (Miranda Gore Browne). Kakku on mehukas yhdistelmä mustikoita, sitruunaa ja kreikkalaista jogurttia – ja kirjan teeman mukaisesti on yksinkertainen valmistaa. Sitruunamehu-tomusokerikuorrute on mukavan kirpeää ja korostaa kakun hienoja makuja. Koristeeksi kävin hakemassa pihalta ruiskukkia.

Mustikkakakku

225 g sokeria
3 isoa munaa
225 g kreikkalaista jogurttia
225 g vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
50 g sulatettua (suolatonta) voita
150 g mustikoita

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi 20 cm:n irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin (leikkaa ylimääräinen paperi) ja vuoraa myös reunat leivinpaperin suikaleilla, tai voitele vuoka hyvin. Vatkaa sokeria ja munia kovalla nopeudella n. 4 min, kunnes seos on paksua ja kuohkeaa. Kääntele joukkoon jogurtti ja sen jälkeen jauhot (joihin leivinjauhe on sekoitettu), sitruunankuori, puolet mustikoista ja voi. Kaada taikina vuokaan ja ripottele loput mustikat päälle. Paista alatasolla n. 45 min, kunnes pinta on kullanruskea, tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 20 min.

Kuorrute

200 g tomusokeria
2-3 tl sitruunamehua

Sekoita veitsellä tomusokeri ja sitruunamehu sitä vähitellen lisäämällä. Levitä palettiveitsellä tai lusikalla kuorrute kakun päälle.

image

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: