Lumihiutalekakku

Pikkuruisessa Puodissa Joensuussa viimeksi käydessäni tarttui mukaani Nordic Waren upea lumihiutalevuoka. Vuoka on alumiinia ja vetoisuus on 1,4 l. Vyötteessä on ohje manteliseen kakkuun amerikkalaisine mittoineen. Muokkasin siitä joulua odotellessa oman versioni.

Joulua enteilevä lumihiutalekakku

170 g pehmeää voita
2 dl sokeria
1,5 dl muscovadosokeria
3 isoa munaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl piparkakkumaustetta
150 g ranskankermaa
0,5 dl maitoa
50 g tummaa suklaata rouhittuna
50 g saksanpähkinärouhetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää munat yksitellen. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään ja ohenna ranskankerma maidolla. Sekoita taikinaan vuorotellen siivilöityä jauhoseosta ja ranskankermaa. Lisää suklaa- ja pähkinärouheet. Kaada taikina vuokaan ja paista 40-45 minuuttia, kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ja kumoa se ritilälle. Anna jäähtyä. Koristele tomusokerilla tai tee tomusokerista ja vedestä kuorrute.

image

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: