Makutomusokerin ja Color Right -värin testausta | Kirsin Kakut
[an error occurred while processing the directive]

Makutomusokerin ja Color Right -värin testausta

Kuopion Confetin Jenniltä sain kokeiluun uutta omenanmakuista makutomusokeria. Makuja on useita muitakin, mutta omena sopii hyvin jouluun. Makutomusokeria käytetään samalla tavoin kuin tavallistakin, joten sitä voi käyttää esimerkiksi kuorrutteisiin ja pikeeriin. Halusin kuitenkin testata sitä ensin macaroneihin.

Samalla pääsin kokeilemaan uutta Color Right -väriä, jotka Wilton on tuonut markkinoille. Väri on nestemäistä, joten mielenkiintoista olikin toimiiko se macarontaikinassa. Otin tietenkin punaisen.

image

Macaronkuorien ohje löytyy tästäkin blogista artikkelista ”Syksyiset macaronit”. (En osaa vieläkään laittaa suoraa linkkiä, huoh..). Korvasin koko tomusokerimäärän makutomusokerilla, eikä maku ollut liian voimakas, vaan raikkaan omenainen. Punaista Color Right -väriä laitoin lopulta 15 tippaa, mutta enempää en uskaltanut. Paiston jälkeen väri oli enemmän marjapuuron kuin joulun punainen, joten ensi kerralla täytyy kokeilla tippojen lisäämistä.

Kuoret onnistuivat todella hyvin rakenteellisesti, eli testatut tuotteet toimivat. Kun kuorissa on selkeä ja voimakaskin maku, on täyte mietittävä tarkkaan, jotta lopputulos ei ole makujen sekamelskaa. Päädyin saksanpähkinätäytteeseen (kirjasta ”Pariisilainen macaron-leivos”) lisättynä kanelilla. Täyte toimi omenan maun kanssa hyvin ja yhdistelmä oli juuri niin jouluinen kuin oli tavoitteenakin. Suosittelen!

Kaneli-saksanpähkinätäyte

40 g kokonaisia saksanpähkinöitä
1 dl maitoa
1 muna
20 g sokeria
10 g maissitärkkelystä
1 tl kanelia
100 g voita

Paahda pähkinöitä 220 asteisessa uunissa 5 minuuttia ja jauha ne sitten hienoksi jauheeksi. Kuumenna maito kasarissa. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää maissitärkkelys, kaneli sekä saksanpähkinärouhe ja yhdistä seos kuumennettuun maitoon. Anna kuohkeutua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi tuorekelmulla peitettynä.

Notkista voi sähkövatkaimella ja yhdistä täyteen ainekset keskenään. Täytä macaronit pursotinpussia apuna käyttäen.

image

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: