Mansikkakakku sitruunalla terästettynä | Kirsin Kakut

Mansikkakakku sitruunalla terästettynä

imageimageMansikkakakku kuuluu kesään kuin … mansikka kakkuun. Sellaisen toivoi myös kummipoika Markus 18-vuotissynttäreilleen.  Samalla päästiin juhlimaan aamupäivällä läpimennyttä inssiajoa.

Tässä kakussa on sokerikakkupohja mansikkamehulla kostutettuna.  Väliin laitoin ensin kerroksen lemon curdia eli sitruuntahnaa, jota saa lähes joka ruokakaupasta tai sitä voi helposti tehdä myös itse (netistä löytyy reseptejä). Seuraava kerros sisältää mansikkasiivuja ja sen päälle levitin kermarahkaseoksen, joka sisälsi vaahdotettua kermaa ja valkosuklaa-limerahkaa maustettuna sokerilla ja limoncellolla. Tanakoitin seosta vielä vaniljakreemijauheella. Täyttäminen kannattaa tehdä edellisenä päivänä, jotta kakku ehtii mehustua kunnolla.

Koristelussa päädyin ruusupursotuksiin ja mansikkaviipaleisiin. Päälle kokeilin vielä hyytelösokerikiillettä (jota on ole tehnyt aikoihin). Annoin kiilteen hyytyä hieman liian kauan, mutta sain sen vielä kelvollisesti lusikoitua mansikoiden päälle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: