Tiara sokerimassasta: ohjeet | Kirsin Kakut

Tiara sokerimassasta: ohjeet

Prinsessatiaran valmistaminen sokerimassasta onnistuu muutamalla niksillä ja tuloksena on näyttävä koriste pikkuprinsessan – tai miksei vähän isommankin – kakkuun.

 

image

 

Tiaran kaavoja löytyy netistä hakusanalla ”tiara pattern”. Valitse mieleisesi ja printtaa sopivan kokoisena. Teippaa kaava jonkin pyöreän esineen, kuten lasipurkin tai kannun, kylkeen ja sen päälle muovikalvoa tai tuorekelmua, kuten tässä. Tue purkki tai kannu molemmin puolin, ettei se pääse kellahtamaan.

 

image

 

Tiara kannattaa tehdä koristemassasta (gum paste), joka kovettuu riittävän jämäkäksi. Tavallinen, kuorrutteeksi tarkoitettu sokerimassa käy myös, mutta se saattaa jäädä pehmeäksi tai hauraaksi. Traganth- tai CMC-jauheen lisääminen tuo siihen jämäkkyyttä. Pyörittele massasta ohuita nauhoja ja asettele ne kaavan päälle. Liimaa elintarvikeliimalla tai vedellä saumakohdat. Anna kuivua vähintään vuorokauden, sokerimassa saattaa vaatia kolmekin vuorokautta kuivuakseen riittävästi.

 

image

image

 

 

Irrota kuivunut tiara varovasti. Tiara maalattiin tässä muutamaan kertaan kullanvärisellä elintarvikevärillä airbrush-laitteella, suihkutettavat sprayvärit käyvät tähän myös hyvin.

 

image

image

 

Koristeeksi voi liimata esimerkiksi sokerihelmiä tai sokerimassasta pyöriteltyjä palloja. Tässä tehtiin sokerimassasta muotilla jalokiviä, jotka viimeisteltiin vielä hohtavalla tomuvärillä.

image

 

image

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: