Suolainen kinuski -macaronit | Kirsin Kakut

Suolainen kinuski -macaronit

Britain’s best bakery -tv-sarjassa eräs ranskalainen kondiittori tarjosi bravuurinaan macaroneja salted caramel -täytteellä. Sellaistahan piti päästä kokeilemaan. Ohjeita netistä löytyi tästäkin aiheesta monenlaisia ja kokeilujen jälkeen olen päätynyt tähän reseptiin.

Suolainen kinuski -täyte (riittää n. 50 macaroniin)

125 g kuohukermaa
175 g sokeria
5 g merisuolaa (hiutaleina)
175 g voita pieninä paloina

Kiehauta kerma kattilassa ja laita sivuun. Laita sokeri toiseen kattilaan ja sulata välillä sekoittaen, kunnes sokeri on tumman kuparin ruskeaa ja ota pois levyltä. Kaada kerma sulan sokerin joukkoon koko ajan sekoittaen, sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä n. 50 asteiseksi. Sekoita jäähtyneeseen seokseen suola ja voi vähitellen, kunnes kaikki on sulanut. Kaada kannelliseen astiaan ja anna jähmettyä vielä jääkaapissa. Kun seos on jähmettynyt, mutta ei vielä kovettunut liikaa, vatkaa kuohkeaksi ja pursota macaron-kuorille.

image

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: